Beschermingsbewind

Met beschermingsbewind zorgen we voor een stabiele financiële situatie voor iemand die hier zelf niet (meer) voor kan zorgen.  Een onderdeel van het beschermingsbewind kan zijn het oplossen van een reeds ontstane schuldensituatie. Hiermee worden zorgen weggenomen en (verdere) onnodige problemen voorkomen.
 
Beschermingsbewind is een wettelijke beschermingsmaatregel. Daarom doet een Kantonrechter een uitspraak over de aanvraag voor bewindvoering. Deze aanvraag wordt ingediend bij de rechtbank. PlanB Bewind begeleidt je in de aanvraagprocedure.
 
Wanneer de rechter de aanvraag toewijst dan wordt dit vastgelegd in een beschikking die aan de rechthebbende  (de cliënt) en aan de bewindvoerder wordt toegestuurd.
 
De aanvraag kan worden gedaan door de cliënt zelf, maar ook door een familielid tot in de vierde graad, door de instelling waar de cliënt verblijft of waar de cliënt begeleiding van ontvangt of door de Officier van Justitie.
 
Hoe de bewindvoering verder in zijn werk gaat en wat er bij komt kijken leggen wij je graag uit tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.